Ta delavnica ni odprta za vpis

Od 23 - Aeq metoda, sreda ob 18.15, dvorana Cankarjev Dom Vrhnika

Odpravite kronične bolečine, izboljšajte kapaciteto dihanja ter odpornost z Aeq metodo in Aeq dihanjem

Namen programa

Program je namenjen osebam, ki si želijo bistveno izboljšati svoje počutje, povečati razpoložljivost energije, zmanjšati posledice stresa in zakrčenosti v svojem telesu in odpraviti omejitve, kot so pogoste, dolgoletne ali občasne težave z bolečinami :
- v vratu, ramenih, glavi,
- v hrbtu, v križu,
- v rokah, karpalni kanal,
- v medenici, kolkih
- v nogah: kolena, meča, pete, stopala.

Skozi somatki pristop na delavnici skupinsko izvajamo metodične gibe z namenom, da podaljšamo mišice oziroma odpravljamo neželjeno mišično zakrčenost po celem telesu. Vaje izvajamo večina leže na blazini, občasno pa tudi sede in stoje.
Program je namenjen osebam, ki si želijo bistveno zmanjšati ali odpraviti težave z bolečinami v vratu, ramenih, križu, hrbtu, rokah in nogah. Skozi izvajanje Aeq vaj in dihalnih protokolov, bomo bistveno izboljšali mišično prožnost trupa in s tem bistveno zmanjšali kronično mišično napetost v telesu in odpravljali bolečine v zgornjem, srednjem in spodnjem delu trupa. Izvajali bomo različne somatske vaje Aeq metode, učinkovito, brez naprezanja, brez bolečine in z blagodejnim učinkom na svoje počutje.

V programu delavnic bomo izvajali tudi različne dihalne protokole. Program je primeren tudi za osebe, ki imajo:
- pogoste, kronične glavobole
- pogoste ali občasne težave s spanjem
- posledice covida, pogosti brinhitisi, astma
- migrene

Za obisk delavnic v dvorani potrebujete: telovadno blazino, udobna oblačila, deko,  vzglavnik.
Vsebina delavnic v programu se dopolnjuje, skozi udeležbo pridobite tudi učna gradiva za učenje in izvajanje vaj doma.

Za koga je program primeren

Program je namenjen osebam vseh starosti, od najstništva naprej. Predznanje ni potrebno. Program je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo izkušnje z Aeq metodo in si želijo odpraviti bolečine v telesu od glave, vratu, rok, hrbta do kolkov, nog in stopal. V programu spoznamo  učinkovite Aeq somatske vaje za celo telo, s pomočjo katerih si skozi trimesečni program lahko bistveno zmanjšamo kronično mišično zakrčenost in zmanjšamo ali odpravimo bolečine.
Zelo koristen je za osebe, ki :
- čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti zaradi poklicnih prisilnih drž in si jih želijo odpraviti,
- ki čutijo boleče posledice mišiče zakrčenosti kot posledico dolgotrajnih priho-fizičnih naporov in jih želijo odpraviti,
- ki se želijo naučiti, kako sodelovati s telesom, da nas ne preseneti z bolečino takrat, ko si tega najmanj želimo  (npr. pred nastopi ali za nas pomembnimi dogodki)
- ki čutijo boleče posledice pretirane mišične zakrčenosti po padcih, prometnih nesrečah, operacijah
- ki čutijo boleče posledice  mišične zakrčenosti po športnih treningih.,
- ki čutijo boleče posledice ipšične zakrčenosti kot posledico intenzivnega stresnega obdobja
Program je namenjen osebam, ki iščejo v praksi preverjene in uporabne pristope, kako si v dejansko zmanjšati telesne posledice stresne preobremenitve za telo, izboljšati kvaliteto počitka, kvaliteto spanca  in regeneracijo ter povečati razpoložljivo energijo. Program je primeren za osebe, ki nimajo skeletnih oz. mehanskih razlogov ali ovir v gibalnem sistemu, kot vzrok za bolečino, ampak so gibalne ovire posledica mišične zakrčenosti. (bolečine se pojavijo, diagnostične slike (rtg, magnet)  skeleta pa ne pokažejo vzrokov za bolečino).
Program je lahko v pomoč tudi pri osebah z t.i. obrabami, ki so posledica dolgotrajnega nepravilnega gibanja. Ker skozi programi spreminjamo pretirano zakrčen mišični tonus telesa, s tem vplivamo na zmanjšanje obremenitev na kosti in sklepe.

Kaj boste z udeležbo pridobili

Spoznali boste nove načine analiziranja čutenja telesa. Izboljšali boste čutenje in nadzor nad različnimi mišičnimi skupinami ter pravilnost gibanja. Naučili se boste izmeriti svojo stresno obremenitev. Spoznali boste način, kako telesu z dihanjem pomagati v stanje počitka ali v stanje akcije. Naučili se boste, na kakšen način ugasniti kronično pretirano zakrčenost telesa in odpraviti bolečino dolgoročno, oziroma odpravljati vzroke za bolečino. Orodja in veščine, ki jih boste skozi program spoznali, so vseživljensko uporabna. Naučili se boste, kako si iz bolečine pomagati sami, kjerkoli in kadarkoli bo to potrebno.
Skozi program vas spremlja učitelj Aeq metode, ki vam bo na voljo na vsa vaša konkretna vprašanja.  

Ali udeležba na programu avtomatično zagotavlja odpravo vseh bolečin?
Ne, naša telesa so povsem individualna in vsak ima edinstveno stanje mišične zakrčenosti v svojem telesu. Vendar pa skozi program metodično delamo z različnimi mišičnimi skupinami tako, da so učinki lahko zaznavni in občutni skozi vsako delavnico in da vsak lahko zaznava svoj napredek v svojem ritmu in na svoj način. Odpravljanje bolečine je individualna pot:   pri nekaterih se lahko poslovijo skozi le nekaj delavnic, pri nekaterih pa lahko traja tudi trimesečje, pol leta, leto. Skozi vztrajnost rezultati ne izostanejo.

Kdaj in kje

Cankarjev dom, Tržaška 25, Vrhnika. Navodila za pot
Sreda, 18.15 - 19.45
Možna je začasna sprememba lokacije glede na število udeležencev. V tem primeru boste obveščeni.

Potrebujete:
- telovadno blazino
- udobna oblačila, ki je ovirajo gibanja in dihanja
- deka
- občasno vzglavnik
- voda za hidracijo

Kotizacija

Trimesečni program 12 srečanj je plačljiv v treh obrokih po 71 € ali v enkratnem znesku 213 €.


Za prijavo in plačilo kliknite na rumeni gumb spodaj prijava ali pišite na info@izbolecine.si.

Če imate vprašanje ali bii želeli preizkusiti, pišite: info@izbolecine.si

"Super spim in super se počutim. Te vaje mi res koristijo. 10 dni že opažam manj bolečin v križu. To je top. Čeprav sem bila na začetku precej skeptična, pa zdaj vidim, da res deluje..."
Kati Grom, 

Diplomirana medicinska sestra

"Neverjetno je, kako je vsa moja bolečina v križu popustila in kako sedaj, v primeru glavobola ali bolečine v vratu proti lopaticam, ena sama vaja sprosti to bolečino. Kot da sem sama svoj terapevt.."
Urša Govekar

Profesorica

"Krasne vaje, vrhunski učinek, miren in globok spanec, zjutraj vstala spočita...to je pri meni zelo redko.."
Nataša K.

Arhitektka


KAJ LAHKO PRIČAKUJEM, KAJ POTREBUJEM? 

Delavnice bodo potekale v živo v dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki.  Potrebujete:

Telovadno blazino, deko

S seboj prinesete telovadno blazino. Priporočjivo je za rezervo prinesti tudi deko za pokriti, v kolikor bi bilo v prostoru za vas prehladno.

Vzglavnik

Občasno potrebujemo majhen vzglavnik za podporo glavo, med ležanjem na boku na tleh. 

Udobna oblačila

Oblecite se v udobna in dovolj topla oblačila, da vas ne zazebe v prostoru, če mirno ležite na tleh nekaj časa, morda tudi jopa in dodatne nogavice. Vaje izvajamo bosi, brez obuval.  

Malce radovednosti

Z radovednim pristopom na voden način preko Aeq vaj raziskujte čutenje svoje telesa in raziskujte spremembe in učinke, s katerimi si boste bistveno  izboljšali svoje počutje. 

Petra Garin

Ustanoviteljica Izbolečine.si, Učiteljica Aeq metode 2.s in  Aeq dihanja 

Ne glede na vašo starost ali  vzrok nastanka bolečine,
je ta, (v kolikor ne gre za  skeletno poškodbo) najverjetneje povezana s kronično zakrčenimi mišicami.
Spoznajte, kako si spremenite kronično zakrčenost v telesu, ki družbeno velja za nerešljiv problem, za nekaj, kar se ne da spremeniti.
 Ni veliko veščin in metod, ki so tako prijetne in imajo tako koristne učinke.  
Spoznajte Aeq metodo, edinstveno v učinkih za odpravjanje kronične mišične zakrčenosti in odpravo kronične bolečine. Naučite se veščine, kako si sami lahko pomagate iz kronične bolečine in si dolgoročno izboljšate kvaliteto življenja in počutja.
Zelo priporočljivo za osebe vseh poklicev, še posebej pa poklice v stiku v ljudmi, z velikimi čustvenimi obremenitvami. Poklicna psihofizična obremenjenost je v današnji družbi zelo velika in znanje tovrstnih veščin nam lahko pomaga pred izgorelostjo, pomaga pri dvigu čustvene zrelosti, za kvalitetnejše življenje in odnose. 

Cena programa