Prožno telo in odličen spanec: Aeq metoda in dihanje - torek 19.30 - april 2024

Spletni program 12 delavnic za odpravljanje kroničnih bolečin in izboljševanje učinkovitosti dihanja

Namen 

V programu Aeq metode bomo spoznavali in analizirali čutenje svojega telesa in upravljanje gibov preko izvajanja Aeq vaj in Aeq dihalnih protokolov. Umirjali bomo telo, zmanjševali napetost, notranji pritisk in počutje in uravnovešali programe živčnega sistema. S pomočjo najsodobnešega in znanstveno dokazanega učinkovitega somatskega pristopa bomo vračali v ravnovesje tako držo telesa kot gibanje, kot delovanje živčnega sistema in  izboljšali programe spanca.

Skozi program bomo povečevali prostorske dihalne kapacitete v trupu.  Zmanjševali bomo mišično zakrčenost v vratu, ramenih, hrbtu, trebušni preponi, medrebrnih mišicah, spodnjem delu trupa.

Skozi učenje AEQ dihanja bomo zmanjševali odtujenost čutenja trupa in beganje pozornosti iz telesa in od zavestnega dihanja.
Spoznavali bomo, kakšen tip dihalca smo, kako funkcionalno je naše dihanje in zakaj smo razvili popačeno in neučinkovito dihanje, kako so ta telesna stanja povezana z našim življenjem in okoljem, v katerem živimo.

Skozi program bomo ustvarili kvalitetne dolgoročne spremembe v telo, dvignili bomo nivo razpoložljive energije, izboljšali čutenje sebe in bolje uravnavali parasimpatični in simpatični program živčnega sistema.
Spoznavali bomo dihalno prekinitev in dihalno lakoto. Dihalni moduli so namenjeni sprostitvi, raziskovanju svoje senzorno motorne amnezije in senzorno motorne odtujenosti oz. naše sposobnosti dejanskega čutenja telesa in prepoznavanju  delom telesa, kjer je pretirana mišična napetost prisotna permamnetno oz. tudi takrat, ko to ni sploh potrebno in škoduje.

 Program je primeren za osebe, ki si želijo bistveno izboljšati svoje počutje, povečati razpoložljivost energije, zmanjšati posledice stresa in zakrčenosti v svojem trupu in odpraviti omejitve, kot so pogoste, dolgoletne ali občasne težave z bolečinami : v vratu, ramenih, glavi, v hrbtu, v križu, v medenici in nogah.

Spoznali boste različne vaje Aeq dihanja, večinoma v ležečem položaju na blazini, nekatere  tudi v drugih položajih. Namen izvajanja vaj je doseganje sprememb v daljšanju kronično zakrčenih mišic, ustvarjanju sprememb v napetosti mehkih tkiv, da se odpravijo vnetja in bolečine v mehkih tkivih. Cilj je podaljšati mišice in vrniti možganom sposobnost ugašanja mišic in s tem povečevanje celostne prožnosti telesa.
Zaradi sprememb v telesu in povečane prožnosti v mišicah,  se posledično spremenijo in zmanjšajo tudi (prej avtomatizirani) pritiski na sklepe. Ker spremembe vsak izvaja s svojim telesom preko zvočnih navodil učitelja, bodo zaradi samoaktivnosti ter vztrajnosti skozi določeno obdobje te spremembe dolgoročne, saj jih bodo med procesom naši možgani osvojili kot novo realno stanje.

Skozi program bomo  izvajali tudi dihalne protokole z namenom urejanja in izboljševanja učinkovitosti dihalnega sistema. Program je zato primeren tudi za tiste, ki imajo:
- pogoste, kronične glavobole
- pogoste ali občasne težave s spanjem
- posledice covida, pogosti bronhitisi, astme
- migrene
- težave z glasom
- blokade v predelu grla
- težave s samoizražanjem
- težave z anksioznostjo
- bolečine v vratu, ramenih
- bolečine v hrbtu, križu
- kolečine v spodmjem delu trupa

Program je odlična podpora pevcem in drugim glasovno nastopajočim za izboljšanje pretočnosti in jakosti glasu iz telesa, zavestnega upravljanje diha in izboljšanega občutka za upravljanje s trebušno prepono.

Za obisk spletnih srečanj potrebujete: miren prostor, kjer vas nihče ne moti,  telovadno blazino in  udobna oblačila.
Vsa srečanja v programu se dopolnjujejo, skozi udeležbo pridobite tudi navodila za posamezne vaje za izvajanje.

Teme, ki jih bomo skozi program spoznavali so:
- Zakaj v telesih ustvarimo prilagojeno dihanje?
- Kam v telo skrivamo močna negativna čustva in kako se to odraža?
- Katere so glavne obrambne cone v telesu ?
- Dihanje in vpliv na avtonomni živčni sistem
- Kakšno je nefunkcionalno dihanje?
- Kako preveriti dnevni stres in svoje stanje odstopanja od povprečja?
- Pomen dušikovega oksida in načina dihanja na našo razpoložljivost energije.
Za koga je program primeren

Program je namenjen osebam vseh starosti, od najstništva naprej. Predznanje ni potrebno. Program je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo izkušnje z Aeq metodo.
Program je namenjen tistim, ki si želijo odpraviti togost, bolečine ali nečutenost trupa, ki je vključen v gibanje dihanja (glava, vrat rame,medenica). V programu spoznamo in se naučimo  učinkovitih vaj za odpiranje trupa in urejanje dihanja, preko  kateega si skozi  program 12 delavnic lahko bistveno zmanjšamo ali  morda celo odpravimo dihalne omejitve, bolečine v trupu in posledice nakopičenega stresa v trupu.

Zelo koristen je za osebe, ki :
- čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti zaradi poklicnih prisilnih drž in si jih želijo odpraviti,
- čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti fizičnih naporov in jih želijo odpraviti
- želijo analizirati svoje čustvene odzive in jih spreminjati
- se želijo naučiti, kako si z dihanjem pomagati z najbolj učinkovitim pristopom za aktiviranje programa počitka in spanca,
- želijo odpraviti blokade pri izražanju  s petjem, glasovnim izražanjem
- si želijo bistveno izboljšati dihalno kapaciteto, razpoložljivost energije ter izboljšanje performansa psihofizičnega sistema

Program je namenjen osebam, ki iščejo v praksi preverjene in uporabne pristope, kako si v dejansko zmanjšati (neizogibne) stresne preobremenitve za telo, izboljšati kvaliteto počitka in regeneracijo ter povečati razpoložljivo energijo.
Program je primeren za osebe, ki nimajo skeletnih oz. mehanskih razlogov ali ovir v gibalnem sistemu, kot vzrok za bolečino, ampak so gibalne ovire mišičnega značaja (bolečine se pojavijo, diagnostične slike skeleta pa ne pokažejo vzrokov za bolečino).


Kaj bodo udeleženci pridobili

Spoznali bodo nove načine analiziranja čutenja telesa. Izboljšali bodo senzorno motorni nadzor nad različnimi mišičnimi skupinami ter pravilnost gibanja. Naučili se boste izmeriti svojo stresno obremenitev. Spoznali boste način, kako telesu z dihanjem pomagati v stanje počitka ali v stanje akcije.
Naučili se boste, na kakšen način ugasniti kronično pretirano zakrčenost telesa in odpraviti bolečino dolgoročno, oziroma odpravljati vzroke za bolečino. Orodja in veščine, ki jih boste skozi program spoznali, so vseživljensko uporabna.
Skozi program vas spremlja učitelj Aeq metode, ki vam bo na voljo na vsa vaša konkretna vprašanja.
 

Kdaj in kje

Program 12 spletnih srečanj bo potekal preko spleta. Pridružite se lahko od kjerkoli, potrebujete le telovadno blazino in udobna oblačila ter miren prostor, kjer vas nihče ne moti. 

Kotizacija

Program 12 srečanj je plačljiv  v enkratnem znesku 234 € ( za fizične osebe) ali v treh obrokih  3x 78 €.
Možno je plačilo preko banke ali plačilo preko spleta s kreditno kartico.
Za prijavo podjetja pišite: info@izbolecine.si


"Lani februarja sem padla in si poškodovala ledveno hrbtenico (zlom 1.ledvenega vretenca in odlom stranskega odrastka na 5.ledvenem vretencu). Pred 5.leti sem imela prometno nesrečo - nalet od zadaj. Ta mi je povzročila malo akutnih bolečin, močno zakrčenost v telesu in velik stres. Sicer pa imam že iz otroštva skoliozo. Po 3 mesecih so bile bolečine ledveno veliko manjše. Boljša telesna drža (vedno bolj poravnani rameni in ravna drža glave - prej zaradi skolioze desna rama višja in glava nagnjena v desno) Travmatolog in ortoped na kontrolnem pregledu zadovoljna. Aeq metode ne poznata, a priporočata nadaljevanje. Po 8 mesecih ne čutim bolečin v telesu, psihofizično stanje telesa veliko boljše kot pred poškodbo v februarju. Priporočam vsem, ki čutite bolečina kjerkoli v telesu, imate slabo držo, prisiljeno držo, doživljate veliko stresa v življenju. Z Aeq metodo odpravite zakrčenost in zaživite brez bolečin. "
Tanja Vujičić

»Slabo se počutim« je stanje, ki ga je praktično nemogoče opisati z besedami. »Boljše se počutim« pa je še večji izziv. Zato sem se zares razveselila konkretne zaznave, ko sem po dveh mesecih izvajanja aeq vaj kar naenkrat ugotovila, da je izginila gluhost oziroma omrtvičenost dela stegna, s katero sem sprijaznjeno živela več kot 10 let. Bila naj bi posledica poškodbe živcev zaradi agresivnega zdravljenja raka. Ker ni bolelo, samo čutila nisem nič, sem pozornost namenjala izboljšavi bolečinskih stanj drugod po telesu in odkritje, da je gluhi predel izginil, me je navdušilo in mi dalo dodatno voljo in motivacijo za zavezanosti aeq metodi. "  
Suzana Bagari

"Moje težave:
 -  zakrčenost v ramenskem obroču
-   pred sedmimi leti operacija hrbtenice zaradi hernije, pri čemer je prišlo do poškodbe živca zaradi prepozne intervencije
-   pred osmi meseci se je stanje poslabšalo, zaradi poškodbe živca prsti na nogi še bolj prizadeti, bolečine v ledvenem delu intenzivnejše.   Sledila je 14 dnevna rehabilitacija v toplicah, kasneje 10 obiskov pri strokovnjaku, ki je z masažami sproščal zakrčenost v ramenskem obroču ter ledvenem delu hrbtenice. Izboljšanja ni bilo.  
Odločila sem se za Aeq tretma:   Opravila sem 12 obiskov v obdobju treh mesecev. V tem času sem se učila spoznavati svoje telo na blag/všečen način.  Zakrčenost v ramenskem obroču je postopoma popustila. Sedaj v stresnih situacijah sprostim/sproščam mišice v ramenskem obroču in šele takrat ugotovim/opazim, da so bile napete, kar sicer sčasoma vodi v zakrčenost in neizbežne težave. To se sedaj zgodi oz. dogaja refleksno, torej ne da bi zavestno kontrolirala stanje napetosti mišic v ramenskem obroču. To razumem kot velik napredek. Čutenje telesa se je izmojstrilo. Bolečina v ledvenem delu je popustila.     Menim, da bi si vsakdo moral dati priložnost in prehoditi to pot. Zakrčenost/prenapetost mišic (za katero trpi večina ljudi)  povzroča bolečine, vozlišča (z agresivnimi masažami je rešitev začasnega značaja), s to metodo odkriješ, prepoznaš in sčasoma sprostiš/odpraviš zakrčenosti v posameznih delih telesa.   Z Aeq metoda se naučiš prisluhniti telesu in izmojstriti čutenje.  PRIPOROČAM! "
Majda Tibo

"V iztekajočem letu sem hvaležna, da sem spoznala Aeq metodo. Z minimalnimi gibi sem odpravila bolečine in napetosti, ki sem jih imela (vrat, kolki). Ko se pojavijo se nove, poznam učinkovit način, kako si lahko s preprostimi vajami hitro pomagam in jih odpravim. Trenutno imam težave zaradi bolečin v rami, ki so posledica kalcinacije, vendar z vajami ohranjam gibljivost rame in bolečine uspešno blažim, kar mi veliko pomeni še posebno sedaj, ko sem ostala brez osebnega zdravnika. Bolj sem pozorna na dogajanje v svojem telesu in sedaj ima orodje, ko si lahko hitro in uspešno pomagam. Hvala. "
Maja Novljan

"Super spim in super se počutim. Te vaje mi res koristijo. 10 dni že opažam manj bolečin v križu. To je top. Čeprav sem bila na začetku precej skeptična, pa zdaj vidim, da res deluje..."
Kati Grom, 

Medicinska sestra

"Neverjetno je, kako je vsa moja bolečina v križu popustila in kako sedaj, v primeru glavobola ali bolečine v vratu proti lopaticam, ena sama vaja sprosti to bolečino. Kot da sem sama svoj terapevt.."
Urša Govekar, 40

Profesorica

"Krasne vaje, vrhunski učinek, miren in globok spanec, zjutraj vstala spočita...to je pri meni zelo redko.."
Nataša K., 50 

Arhitektka


KAJ LAHKO PRIČAKUJEM, KAJ POTREBUJEM? 

Srečanja bodo potekala preko spleta. Vaje in protokole bomo predvidoma izvajali 1 uro, ostalo bomo namenili razlagi in vprašanjem in odgovorom. 

Miren prostor

Uredite si miren prostor, kjer vas ne bodo motili sostanovalci ali hišni ljubljenci.  

Telovadna blazina na tleh

Na tla položite telovadno blazino. Občasno boste potrebovali vzglavnik. Za izvedbo vaje potrebujete toliko prostora, kot ga zavzame vaše sproščeno ležeče telo na tleh. Vaje boste večinoma izvajali leže na hrbtu, a tudi v drugih položajih. 

Udobna oblačila in deka

Oblecite se v udobna in dovolj topla oblačila, da vas ne zazebe v prostoru, če mirno ležite na tleh nekaj časa. Tudi deka pri roki za vsak slučaj je priporočljiva.  

Petra Garin

Ustanoviteljica Izbolečine.si, Učiteljica Aeq metode 2.s in  Aeq dihanja 

Ne glede na vašo starost ali  vzrok nastanka bolečine,
je ta, (v kolikor ne gre zlom ali skeletno poškodbo) povezana s kronično zakrčenimi mišicami.
Spoznajte, kako si spremenite kronično zakrčenost v telesu, ki družbeno velja za nerešljiv problem, za nekaj, kar se ne da spremeniti.
 Ni veliko veščin in metod, ki so tako prijetne in imajo tako koristne učinke.  
Spoznajte Aeq metodo, edinstveno v učinkih za odpravjanje kronične mišične zakrčenosti in odpravo kronične bolečine. Naučite se veščine, kako si sami lahko pomagate iz kronične bolečine in si dolgoročno izboljšate kvaliteto življenja in počutja.
Zelo priporočljivo za osebe vseh poklicev, še posebej pa poklice v stiku v ljudmi, z velikimi čustvenimi obremenitvami, predavatelje, učitelje, pevce, vodiče, vodje. Poklicna psihofizična obremenjenost je v današnji družbi zelo velika in znanje tovrstnih veščin nam lahko pomaga pred izgorelostjo, pomaga pri dvigu čustvene zrelosti, za kvalitetnejše življenje in odnose. 

Cena programa

  • Program Aeq metode prek spleta
  •  

    234

      Kupi
  • Program Aeq metode prek spleta
  • 78

    3 plačila po  78 /mesec Kupi