Ta delavnica ni odprta za vpis

Odpravite bolečine z AEQ metodo - četrtek ob 19.30 - 2024

Spletni program 12 delavnic za odpravljanje kroničnih bolečin in izboljševanje učinkovitosti dihanja

Namen programa

Skozi program raznolikih praktičnih delavnic Aeq metode opreko spleta, se vsak seznanja z raziskovanjem čutenja svojega telesa, s nadzorovanim metodičnem izvajanjem minimalnih telesnih gibov, s katerimi tranformiramo togost telesa,  zmanjšamo posledice stresa in zakrčenosti v svojem telesu in odpravljamo omejitve, kot so pogoste, dolgoletne ali občasne težave z bolečinami ali težavami :v vratu, ramenih, glavi, v hrbtu, v križu, v rokah, karpalni kanal, v medenici, v nogah, izgorelost, slab spanec.

Udeleženci bodo praktično spoznali kako s pomočjo giba in diha ustvariti večjo prožnost v telesu na somatski način.
Spoznali bodo različne Aeq vaje, večinoma v ležečem položaju na telovadni blazini. Namen izvajanja vaj je daljšanje kronično zakrčenih mišic in mehkih tkiv tako, da se stalna mišična napetost postopoma ugaša, da se ujetost živcev v zakrčene mišice zmanjšuje in se posledično odpravijo vnetja in bolečine, ki izhajajo iz mišične zakrčenosti oz. vnetja mehkih tkiv. Zaradi sprememb v telesu in in povečane prožnosti v mišicah,  se posledično zmanjšajo tudi pritiski na sklepe. Ker vsak udeleženec z gibom in dihom spremembe izvaja sam s svojo kontrolo in telesom, se novega stanja v telesu učijo tudi nastavitveni centri v možganih, zato ima način dela skozi določeno obdobje dolgoročni učinek na počutje in se stanje, da se stanje zakrčenosti telesa ne vrača nazaj.

Skozi program  izvajamo tudi dihalne protokole, zato  je primeren tudi za tiste, ki imajo:
- pogoste, kronične glavobole
- pogoste ali občasne težave s spanjem
- posledice covida, pogosti brinhitisi, astma
- migrene

Za obisk spletnih srečanj je potrebno: miren prostor, brez motenj,  telovadna blazina in  udobna oblačila.
Vsa srečanja v programu se dopolnjujejo, skozi udeležbo pridobite tudi  gradiva za izvajanje.
Delavnice bodo primerne tako za tiste brez izkušenj, kot za izkušene.

Teme, ki jih bomo skozi nekaj serij četrtkovih programov 12 delavnic  obravnavali, so:
- Kako skozi telo raziskovati in odpravljati svoje mišične telesne obrambe, od površja telesa v globino
- Kaj  mi sporoča moje telo z bolečino?
- Kaj je senzorno motorna amnezija in kako jo zmanjšati?
- Kaj je gibalna inteligenca?
- Kako s pomočjo telesa raziskati učinkovito gibanje?
- Pomen daljšanja mišic
- Kako pridobim nezavedne čustvene vedenjske vzorce in kako jih lahko spremenim?
- Kaj čustveno prinašam v svoje odnose?
- Kako se je oblikoval moj način čustvovanja?
- Kako deluje mehanizem potlačevanja čustev?
- Telesna membrana in njena funkcija
- Kako spremeniti svoja čustvena odzivanja?


Za koga je program primeren

Program je namenjen osebam vseh starosti, od najstništva naprej. Predznanje ni potrebno. Program je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo izkušnje z Aeq metodo.
Program je namenjen tistim, ki si želijo odpraviti bolečine v telesu od glave, vratu, rok, hrbta do kolkov. V programu spoznamo in se naučimo učinkovitih Aeq vaj za celo telo, s katerimi si skozi trimesečni program lahko bistveno zmanjšamo bolečine,  ali pa celo odpravimo.
Zelo koristen je za osebe, ki :
- čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti zaradi poklicnih prisilnih drž in si jih želijo odpraviti,
- ki čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti fizičnih naporov ali posebnih gibov in jih želijo odpraviti
- ki čutijo boleče posledice dolgotrajnega čustvenega stresa in jih želijo odpraviti, 
- ki se želijo naučiti, kako sodelovati s telesom, da nas ne preseneti z bolečino takrat, ko si tega najmanj želimo  (npr. pred nastopi ali za nas pomembnimi dogodki)
- ki čutijo boleče posledice padcev prometnih nesreč, operacij
- ki čutijo boleče posledice športnih treningov.

Program je namenjen osebam, ki iščejo v praksi preverjene in uporabne pristope, kako si v dejansko zmanjšati (neizogibne) stresne preobremenitve za telo, izboljšati kvaliteto počitka in regeneracijo ter povečati razpoložljivo energijo.
Program je primeren za osebe, ki nimajo skeletnih oz. mehanskih razlogov ali ovir v gibalnem sistemu, kot vzrok za bolečino, ampak so gibalne ovire mišičnega značaja (bolečine se pojavijo, diagnostične slike skeleta pa ne pokažejo vzrokov za bolečino).
Program je lahko v pomoč pri osebah z degenerativnimi spremembami kroničnega značaja, saj skozi program spreminjamo pretirano zakrčen mišični tonus telesa, kar direktno vpliva na zmanjšanje obremenitev na kosti in sklepe.


Kaj bodo udeleženci pridobili

Spoznali bodo nove načine analiziranja čutenja telesa. Izboljšali bodo čutenje in nadzor nad različnimi mišičnimi skupinami ter pravilnost gibanja. Naučili se bodo izmeriti svojo stresno obremenitev. Spoznali bodo način, kako telesu z dihanjem pomagati v stanje počitka ali v stanje akcije.
Naučili se bodo, na kakšen način ugasniti kronično pretirano zakrčenost telesa in odpraviti bolečino dolgoročno, oziroma odpravljati vzroke za bolečino. Orodja in veščine, ki jih boste skozi program spoznali, so vseživljensko uporabna. Naučili se boste, kako si iz bolečine pomagati sami, kjerkoli in kadarkoli bo to potrebno.
Skozi program vas spremlja učitelj Aeq metode, ki vam bo na voljo na vsa vaša konkretna vprašanja.
 

Kdaj in kje

Program 12 spletnih srečanj bo potekal preko spleta. Pridružite se lahko od kjerkoli, potrebujete le telovadno blazino in udobna oblačila ter miren prostor, kjer vas nihče ne moti.

Kotizacija

Trimesečni program 12 srečanj je plačljiv v enkratnem znesku 213 € (fizične osebe) ali  v treh obrokih po 71 €.

Če vas zanima preizkus načina dela, pišite na: info@izbolecine.si.

"Super spim in super se počutim. Te vaje mi res koristijo. 10 dni že opažam manj bolečin v križu. To je top. Čeprav sem bila na začetku precej skeptična, pa zdaj vidim, da res deluje..."
Kati Grom, 

Medicinska sestra

"Neverjetno je, kako je vsa moja bolečina v križu popustila in kako sedaj, v primeru glavobola ali bolečine v vratu proti lopaticam, ena sama vaja sprosti to bolečino. Kot da sem sama svoj terapevt.."
Urša Govekar

Profesorica

"Krasne vaje, vrhunski učinek, miren in globok spanec, zjutraj vstala spočita...to je pri meni zelo redko.."
Nataša K., 

Arhitektka


KAJ LAHKO PRIČAKUJEM, KAJ POTREBUJEM? 

Srečanja bodo potekala preko spleta. Vaje in protokole bomo predvidoma izvajali 1 uro, ostalo bomo namenili razlagi in vprašanjem in odgovorom. 

Miren prostor

Uredite si miren prostor, kjer vas ne bodo motili sostanovalci ali hišni ljubljenci.  

Telovadna blazina na tleh

Na tla položite telovadno blazino. Občasno boste potrebovali vzglavnik. Za izvedbo vaje potrebujete toliko prostora, kot ga zavzame vaše sproščeno ležeče telo na tleh. Vaje boste večinoma izvajali leže na hrbtu, a tudi v drugih položajih. 

Udobna oblačila

Oblecite se v udobna in dovolj topla oblačila, da vas ne zazebe v prostoru, če mirno ležite na tleh nekaj časa. Tudi deka pri roki za vsak slučaj je priporočljiva.  

Petra Garin

Ustanoviteljica Izbolečine.si, Učiteljica Aeq metode 2.s in  Aeq dihanja 

Ne glede na vašo starost ali  vzrok nastanka bolečine,
je ta, (v kolikor ne gre zlom ali skeletno poškodbo) povezana s kronično zakrčenimi mišicami.
Spoznajte, kako si spremenite kronično zakrčenost v telesu, ki družbeno velja za nerešljiv problem, za nekaj, kar se ne da spremeniti.
 Ni veliko veščin in metod, ki so tako prijetne in imajo tako koristne učinke.  
Spoznajte Aeq metodo, edinstveno v učinkih za odpravjanje kronične mišične zakrčenosti in odpravo kronične bolečine. Naučite se veščine, kako si sami lahko pomagate iz kronične bolečine in si dolgoročno izboljšate kvaliteto življenja in počutja.
Zelo priporočljivo za osebe vseh poklicev, še posebej pa poklice v stiku v ljudmi, z velikimi čustvenimi obremenitvami, predavatelje, učitelje, pevce, vodiče, vodje. Poklicna psihofizična obremenjenost je v današnji družbi zelo velika in znanje tovrstnih veščin nam lahko pomaga pred izgorelostjo, pomaga pri dvigu čustvene zrelosti, za kvalitetnejše življenje in odnose. 

Cena programa