Aeq metoda - individualni program

Individualno učenje Aeq klinične somatike, prilagojeno osebnim specifičnim potrebam / 1,5 ure

Kako poteka individualno učenje?

Individualna obravnava in učenje je najhitrejši način usklajevanja vašega mišičnega in senzoričnega sistema in odstranjevanja neželjenih gibalnih vzorcev in bolečin. Učitelj analizira držo in gibanje in oblikuje za vas najbolj učinkovit proces učenja gibalnih vaj, za odpravo kronične bolečine. Izkušnje so pokazale, da je za najboljše učinke priporočljiva serija tedenskih obiskov in učenje vaj v okvirno trimesečnem obdobju. Za dinamiko srečanj se učitelj in učenec dogovarjata sproti, glede na rezultate. Učitelj bo za vas pripravil strukturo gibalnih vaj za odpravo vaših kroničnih bolečin.  Vodil vas bo skozi vaje in vam posredoval gradiva za učenje doma. 

Petra Garin

Učiteljica Aeq metode 2. stopnje, Učiteljica Aeq dihanja 1. stopnje

Po štirih artroskopijah kolen s tremi rekonstrukcijami križnih vezi in artroskopiji gležnja, sem si zelo želela izviti iz ponavljajočih težav. Čeprav so bili operativni posegi uspešni, mišice nog vsakič ponovno uravnotežene in gibljivost dobra, to ni bilo dovolj, da se mi enake poškodbe ne bi ponavljale, ali da ne bi čutila posledic.
Zdelo se je kot zgodba brez konca. Iskala sem rešitev, kako naj preprečim ponavljajoč vzorec poškodb. Počutila sem se, da me moje telo ne uboga, ne podpira, da me sabotira. V profesionalni in družinski vlogi so me ponavljajoče poškodbe zelo ovirale, zato je bilo zame zelo pomembno poiskati delujočo rešitev. Napoved ortopeda po nadaljnem potrebnem posegu me je še bolj usmerila v iskanje rešitev, ali si lahko pomagam kako drugače, da se temu izognem. 

Prakticiranje in učenje Aeq metode mi je pomagalo, da živim brez vsakršnih bolečin. Drugače in boljše čutim noge, ravno dovolj sem spremenila prožnost globinskih mišic v kolkih, medenici, nogah, stopalih, da je moje gibanje varnejše in manj omejeno, predvsme pa brez bolečin. Gibalno danes lahko delam vse, kar sem pred poškodbami, z bistveno boljšim občutkom, z večjim zaupanjem in večjim užitkom. Kadar imam fizično zelo naporne dneve, mi izvedba somatskih gibov po naporu prepreči vsakršno bolečino, velik del občutka utrujenosti in trdosti pa se prelevi v prijetno  energiziranost in prožnost.

Z Aeq metodo sem si pomagala pri bolečinah v kolenih, obnovi občutka nog po operativnih posegih, pri bolečinah v hrbtu, križu, v mečih, zelo nadležnem fascitisu v stopalu, bolečinah v ramenih, komolcu.
Pot v razumevanje delovanja somatike, na katero sem z učenjem somatskih gibov Aeq metode stopila, je bila posebna, a zelo logična in zanimiva, prinašala mi je presenetljive protibolečinske rezultate in večjo globino razumevanja sebe, svojega telesa in svojih težav.
Znanje te metode mi omogoča svobodo, da si kjerkoli in kadarkoli se bolečina pojavi, iz nje lahko pomagam sama. 
Z veseljem učim metode vse, ki si želijo brezbolečinskega življenja in vse, ki so pripravljeni stopiti na aktivno pot iz kronične bolečine ali neželjenih kroničnih stanj.

Veščina izvajanja  somatskih gibov je v praksi zelo preizkušen in učinkovit način pomoči telesu in umu na poti iz bolečine. Z njimi med pravilnim načinom izvajanja preprostih gibov sodelujemo s tistim centrom v možganih, ki upravlja za našo držo in način gibanja. Temu možganskemu centru pomagamo, da vrne prožnost zakrčenim mišicam telesa tako, da center zmanjša ukaz zakrčenosti mišicam, in s tem si dejansko učinkovito pomagamo iz kroničnih bolečin. Vplivamo na vzrok.

Prav sami zase lahko na področju kronične bolečine naredimo nenadomestljive in zelo dolgoročne učinke ter si vrnemo užitek v svobodi gibanja in življenja. 

Z veseljem učim praktično znanje, ki nagovarja enega (na srečo) napačnih družbenih mitov: da se moramo sprijazniti s kronično bolečino, jo odmisliti, popolnoma omejiti gibanje in aktivnosti, ker nič ne pomaga. Z veseljem učim metodo, ki sčasoma odpravi potrebo po protibolečinskih tabletah in pomaga urejati naravne programe živčnega sistema. Metodo, ki z vztrajnostjo pelje iz bolečine, povsem transformira počutje, posledično pa tudi odnose z bližnjimi in uspeh vseh področjih življenja.


Nataša K.

udeleženka

Super sem, kaj naj rečem. Krasna vaja, vrhunski učinek,  miren in globok spanec, zjutraj pa že ob pol 7h vstala spočita... Kaj še sploh lahko dodam?

  • Individualni program Aeq metode
  • 63

    Individualni program učenja Aeq metode

    Kupi
  • Individualna obravnava in vodenje vaj Aeq metode
  •