Ta delavnica ni odprta za vpis

ZAPRTO Delavnica Aeq metode: Vrhnika, sobota, 23.9.2023 od 9.00 do 13.30

Praktična delavnica kako z Aeq metodo in somatskim pristopom odpraviti kronične bolečine v hrbtu, vratu, ramenih

Namen delavnice 

Skozi 4,5 urno delavnico bodo udeleženci pridobili praktično izkušnjo, kako močno mišično  togost v telesu vrniti nazaj v ponovno prožnost, ter odpraviti bolečino v stalno napeti realnosti svojega telesa.  Z drugimi besedami; kaj in kako narediti, da bo občutek v telesu spet mehkoba, brez bolečin, prijetno počutje in veliko ugodje.
Udeleženci bodo spoznali nabor Aeq vaj, s katerimi bodo na svojevrstven somatski način  način izvajanja zmanjševali pretirano mišično zakrčenost .
Z udeležbo na delavnici lahko udeleženci pridobijo praktično izkušnjo:
- na kakšen način ustvariti takojšnje spremembe v napetost hrbta in ramen in vratu,
- kako si bistveno izboljšati počutje, povečati razpoložljivost energije,
- kako dejansko zmanjšati občutene posledice stresa in zakrčenosti v svojem telesu.


Skozi delavnico bodo udeleženci spoznali sklop Aeq vaj, kot gibalno metodično orodje za vzpostavljanje dolgoročne prožnosti v telesu ter analizo svoje sposobnosti čutenja in sposobosti upravljanja giba. Skozi dajše obdobje izvajanja Aeq vaj, pa imajo udeleženci možnost odpraviti težave z bolečinami :
- v vratu, ramenih,
- v hrbtu, v križu,
- v kolkih
- v glavi.

Skozi Aeq pristop na delavnici skupinsko izvajamo metodične gibe z namenom, da podaljšamo mišice oziroma odpravljamo pretirano mišično zakrčenost po celem telesu.
Delavnica je namenjena praktičnemu učenju  pristopa za osebe, ki si želijo bistveno zmanjšati ali odpraviti težave z mišičnimi bolečinami na različnih delih telesa. Skozi izvajanje Aeq vaj in dihalnih protokolov bodo udeleženci bistveno izboljšali mišično prožnost trupa in s tem zmanjšali kronično mišično napetost v telesu in odpravljali bolečine v zgornjem, srednjem in osrednjem delu trupa. Izvajanje somatskih vaj poteka brez naprezanja, brez bolečine in z blagodejnim učinkom na svoje počutje. Predznanje ni potrebno.

V programu delavnic bomo izvajali tudi različne dihalne protokole. Delavnica je primerna tudi  za osebe, ki imajo:
- pogoste, kronične glavobole
- pogoste ali občasne težave s spanjem
- posledice covida, pogosti bronhitisi, astma
- migrene

Za obisk delavnice v dvorani potrebujete: telovadno blazino, udobna oblačila, deko, vzglavnik.

Za koga je obisk delavnice priporočljiv

 Delavnica Aeq metode  je namenjena osebam vseh starosti, od najstništva naprej. Predznanje ni potrebno. Delavnica  je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo nekaj izkušnje z Aeq metodo in si želijo ustvariti intenzivnejši premik v odpravljanju togosti v telesu.  
Koristna je za osebe, ki :
- čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti zaradi poklicnih prisilnih drž in si jih želijo odpraviti,
- ki čutijo boleče posledice mišiče zakrčenosti kot posledico dolgotrajnih psiho-fizičnih naporov in jih želijo odpraviti,
- ki se želijo naučiti, kako sodelovati s telesom, da nas ne preseneti z bolečino takrat, ko si tega najmanj želimo  (npr. pred nastopi ali za nas pomembnimi dogodki)
- ki čutijo boleče posledice pretirane mišične zakrčenosti po padcih, prometnih nesrečah, operacijah
- ki čutijo boleče posledice  mišične zakrčenosti po športnih treningih.,
- ki čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti kot posledico intenzivnega stresnega obdobja
Delavnica je namenjen osebam, ki iščejo v praksi preverjene in uporabne pristope, kako si v dejansko zmanjšati telesne posledice stresne preobremenitve za telo, izboljšati kvaliteto počitka, kvaliteto spanca  in regeneracijo ter povečati razpoložljivo energijo. Program je primeren za osebe, ki nimajo skeletnih oz. mehanskih razlogov ali ovir v gibalnem sistemu, kot vzrok za bolečino, ampak so gibalne ovire posledica mišične zakrčenosti. (bolečine se pojavijo, diagnostične slike (rtg, magnet)  skeleta pa ne pokažejo vzrokov za bolečino).

Kaj bodo udeleženci pridobili

1. Spoznali nove načine analiziranja zaznavanja telesa.
2. Spoznali sklop Aeq somatskih vaj,  s katerimi bodo ob rednem izvajanju bistveno Izboljšali mišično prožnost in nadzor nad različnimi mišičnimi skupinami ter posledično pravilnost gibanja.
3. Spoznali bodo tudi učinek somatskega pristopa svoje telo in na odpravljanje bolečin in spoznali kako si izkušnjo poustvarijo in poglabljajo sami.
4. Naučili se bodo izmeriti svojo stresno obremenitev.
5. Spoznali bodo način, kako telesu z dihanjem pomagati uravnovešati programe živčnega sistema.
6. Udeleženci bodo praktično izkusili, na kakšen način ugasniti kronično pretirano zakrčenost telesa in odpraviti bolečino s spremembami v telesu, oziroma kako odpravljati vzroke za bolečino.
7. Pridobiii vseživljensko uporabna orodja in veščine z učnimi gradivi in spletno učilnico. Naučili se bodo orodja, kako si iz bolečine pomagati sami skozi obdobje rednega dela, kasneje pa orodje uporabljali za opravo bolečin, kjerkoli in kadarkoli bo to potrebnov prihodnje.
Delavnica z učiteljico Aeq metode bo interaktivna in  bo na voljo na vsa vaša konkretna vprašanja.  

Naša telesa so povsem individualna in vsak ima edinstveno stanje mišične zakrčenosti v svojem telesu. Skozi delavnico metodično delamo z različnimi mišičnimi skupinami tako, da so učinki lahko zaznavni in občutni po vsaki vaji in da vsak lahko zaznava svoj napredek v svojem ritmu in na svoj način. Odpravljanje bolečine je individualna pot:   pri nekaterih se lahko poslovijo že skozi delavnico (a je za dolgoročne učinke potrebno vaje izvajati še po delavnici), pri nekaterih pa lahko traja tudi trimesečje, pol leta, ali več. Takojšnje olajšanje pred bolečinami in boljše počutje bo zaznavno že med delavnico, za dolgoročne rezultate pa je potrebna določena doba rednega  izvajanja vaj.  


Kdaj in kje

Lokacija: Cankarjev dom Vrhnika, Tržaška 25, Vrhnika. Brezplačno parkirišče je na voljo levo od stavbe. Navodiila za pot
Termin:    od 9.00 do 13.30


Potrebujete:
- telovadno blazino
- udobna oblačila, ki je ovirajo gibanja in dihanja
- deka
- vzglavnik
- voda za hidracijo

Prijavnina

Cena sobotne delavnice   je 100 €.
Plačilo preko banke:
Nettango, Petra Garin s.p.
Robova 471360 Vrhnika
TRR: SI56 028430265503827

Prijava  info@izbolecine.si

"Super spim in super se počutim. Te vaje mi res koristijo. 10 dni že opažam manj bolečin v križu. To je top. Čeprav sem bila na začetku precej skeptična, pa zdaj vidim, da res deluje..."
Kati Grom, 

Diplomirana medicinska sestra

"Neverjetno je, kako je vsa moja bolečina v križu popustila in kako sedaj, v primeru glavobola ali bolečine v vratu proti lopaticam, ena sama vaja sprosti to bolečino. Kot da sem sama svoj terapevt.."
Urša Govekar

Profesorica

"Krasne vaje, vrhunski učinek, miren in globok spanec, zjutraj vstala spočita...to je pri meni zelo redko.."
Nataša K.

Arhitektka


KAJ LAHKO PRIČAKUJEM, KAJ POTREBUJEM? 

Delavnice bodo potekale v živo v dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki.  Potrebujete:

Telovadno blazino, deko

S seboj prinesete telovadno blazino. Priporočjivo je za rezervo prinesti tudi deko za pokriti, v kolikor bi bilo v prostoru za vas prehladno.

Vzglavnik

Potrebujemo majhen vzglavnik za podporo glavo, med ležanjem na boku na tleh. 

Udobna oblačila

Oblecite se v udobna in dovolj topla oblačila, da vas ne zazebe v prostoru, če mirno ležite na tleh nekaj časa, morda tudi jopa in dodatne nogavice. Vaje izvajamo bosi, brez obuval.  

Malce radovednosti

Z radovednim pristopom na voden način preko Aeq vaj raziskujte čutenje svoje telesa in raziskujte spremembe in učinke, s katerimi si boste bistveno  izboljšali svoje počutje. 

Petra Garin

Ustanoviteljica Izbolečine.si, Učiteljica Aeq metode 2.s in  Aeq dihanja 

Ne glede na vašo starost ali  vzrok nastanka bolečine,
je ta, (v kolikor ne gre za  skeletno poškodbo) najverjetneje povezana s kronično zakrčenimi mišicami.
Spoznajte, kako si spremenite kronično zakrčenost v telesu, ki družbeno velja za nerešljiv problem, za nekaj, kar se ne da spremeniti.
 Ni veliko veščin in metod, ki so tako prijetne in imajo tako koristne učinke.  
Spoznajte Aeq metodo, edinstveno v učinkih za odpravjanje kronične mišične zakrčenosti in odpravo kronične bolečine. Naučite se veščine, kako si sami lahko pomagate iz kronične bolečine in si dolgoročno izboljšate kvaliteto življenja in počutja.
Zelo priporočljivo za osebe vseh poklicev, še posebej pa poklice v stiku v ljudmi, z velikimi čustvenimi obremenitvami. Poklicna psihofizična obremenjenost je v današnji družbi zelo velika in znanje tovrstnih veščin nam lahko pomaga pred izgorelostjo, pomaga pri dvigu čustvene zrelosti, za kvalitetnejše življenje in odnose. 

Cena programa