Delavnica Aeq metode: Ljubljana, sobota, 11.5.2024, od 9.00 do 13.30

Spoznajte pristop, kako odpravite kronične bolečine, izboljšaje kapaciteto dihanja ter odpornost z Aeq metodo

Namen delavnice

Skozi 4,5 urno delavnico lahko udeleženci pridobijo izkušnjo z učinkovitim somatskim pristopom Aeq metode, spoznajo specifičen način izvajanja somatskega giba, da si ustvarijo podaljšanje kronično zakrčenih mišic. Z udeležbo na delavnici lahko udfleeženci praktično izkusijo, na kakšen način se ustvari takojšnje spremembe v napetost mišic (npr. hrbta in ramen in vratu, ..), kako se bistveno izboljša počutje, poveča razpoložljivost energije, zmanjša posledice stresa in zakrčenosti v svojem telesu. Skozi delavnico bodo udeleženci spoznali kombinacijo Aeq vaj in si fizično ustvarili mehkobo v telo. Skozi dajše obdobje izvajanja Aeq vaj, pa imajo udeleženci možnost odpraviti omejitve, kot so pogoste, dolgoletne ali občasne težave z bolečinami :
- v vratu, ramenih,
- v hrbtu, v križu,
- v rokah, karpalni kanal
- v nogah, v stopalih, v petah

Na delavnici skupinsko izvajamo somatske metodične gibe z namenom, da podaljšamo mišice oziroma odpravljamo neželjeno mišično zakrčenost po celem telesu. Vaje izvajamo večinoma leže na blazini, občasno pa tudi sede in stoje.
Delavnica je namenjena praktičnemu učenju za osebe, ki si želijo bistveno zmanjšati ali odpraviti težave z bolečinami v vratu, ramenih, križu, hrbtu, rokah in nogah. Skozi izvajanje Aeq vaj in dihalnih protokolov, bomo bistveno izboljšali mišično prožnost trupa in s tem bistveno zmanjšali kronično mišično napetost v telesu in odpravljali bolečine v zgornjem, srednjem in spodnjem delu trupa. Izvajali bomo različne somatske vaje Aeq metode, učinkovito, brez naprezanja, brez bolečine in z blagodejnim učinkom na svoje počutje.

V programu delavnic bomo izvajali tudi različne dihalne protokole. Program je primeren tudi za osebe, ki imajo:
- pogoste, kronične glavobole
- pogoste ali občasne težave s spanjem
- posledice covida, pogosti bronhitisi, astma
- migrene

Za koga je delavnica primerna

 Delavnica je namenjena osebam vseh starosti, od najstništva naprej. Predznanje ni potrebno. Delavnica je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo izkušnje z Aeq metodo in si želijo odpraviti bolečine v telesu. Obisk delavnice je še posebej priporočjiv osebam, ki že poznajo spletne programe, da s kombinacijo dela v živo obogatijo izkušnjo in učinke.
Koristna je za osebe, ki :
- čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti zaradi poklicnih prisilnih drž in si jih želijo odpraviti,
- ki čutijo boleče posledice mišiče zakrčenosti kot posledico dolgotrajnih priho-fizičnih naporov in jih želijo odpraviti,
- ki se želijo naučiti, kako sodelovati s telesom, da nas ne preseneti z bolečino takrat, ko si tega najmanj želimo  (npr. pred nastopi ali za nas pomembnimi dogodki)
- ki čutijo boleče posledice pretirane mišične zakrčenosti po padcih, prometnih nesrečah, operacijah
- ki čutijo boleče posledice  mišične zakrčenosti po športnih treningih.,
- ki čutijo boleče posledice mišične zakrčenosti kot posledico intenzivnega stresnega obdobja
Delavnica je namenjen osebam, ki iščejo v praksi preverjene in uporabne pristope, kako si v dejansko zmanjšati telesne posledice stresne preobremenitve za telo, izboljšati kvaliteto počitka, kvaliteto spanca  in regeneracijo ter povečati razpoložljivo energijo. Program je primeren za osebe, ki nimajo skeletnih oz. mehanskih razlogov ali ovir v gibalnem sistemu, kot vzrok za bolečino, ampak so gibalne ovire posledica mišične zakrčenosti. (bolečine se pojavijo, diagnostične slike (rtg, magnet)  skeleta pa ne pokažejo vzrokov za bolečino).

Kaj boste z udeležbo pridobili

Spoznali boste nove načine analiziranja čutenja telesa. spoznali boste vaje,  s katerimi ob rednem izvajanju Izboljšate čutenje in nadzor nad različnimi mišičnimi skupinami ter posledično pravilnost gibanja. Naučili se boste izmeriti svojo stresno obremenitev. Spoznali boste način, kako telesu z dihanjem pomagati v stanje počitka ali v stanje akcije. Naučili se boste, na kakšen način ugasniti kronično pretirano zakrčenost telesa in odpraviti bolečino dolgoročno, oziroma odpravljati vzroke za bolečino. Orodja in veščine, ki jih boste skozi program spoznali, so vseživljensko uporabna. Naučili se boste, kako si iz bolečine pomagati sami, kjerkoli in kadarkoli bo to potrebno.
Skozi delavnico vas spremlja učitelj Aeq metode, ki vam bo na voljo na vsa vaša konkretna vprašanja.  

Kdaj in kje

Dansana, Vrtača 11, Ljubljana. Navodiila za pot
Sobota, 20.5.2023, od 9.00 do 13.30.
Možna je sprememba lokacije dvorane v Ljubljani.
V tem primeru boste pravočasno obveščeni.

Potrebujete:
- telovadno blazino
- udobna oblačila, ki je ovirajo gibanja in dihanja
- deka
- vzglavnik
- voda za hidracijo

Kotizacija

Cena sobotne delavnice  je 110 €.
Plačilo preko banke:
Nettango, Petra Garin s.p. Robova 471360 Vrhnika
TRR: SI56 028430265503827  

V primeru, da se delavnice po plačilu ne bi mogli udeležiti, vam bomo uredili nadomestno priložnost.

Prijava  na :  info@izbolecine.si

V primeru, da želite plačati preko spleta s kreditno kartico, kliknite na rumerni gumb spodaj.


"Super spim in super se počutim. Te vaje mi res koristijo. 10 dni že opažam manj bolečin v križu. To je top. Čeprav sem bila na začetku precej skeptična, pa zdaj vidim, da res deluje..."
Kati Grom, 

Diplomirana medicinska sestra

"Neverjetno je, kako je vsa moja bolečina v križu popustila in kako sedaj, v primeru glavobola ali bolečine v vratu proti lopaticam, ena sama vaja sprosti to bolečino. Kot da sem sama svoj terapevt.."
Urša Govekar

Profesorica

"Krasne vaje, vrhunski učinek, miren in globok spanec, zjutraj vstala spočita...to je pri meni zelo redko.."
Nataša K.

Arhitektka


KAJ LAHKO PRIČAKUJEM, KAJ POTREBUJEM? 

Delavnice bodo potekale v živo v dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki.  Potrebujete:

Telovadno blazino, deko

S seboj prinesete telovadno blazino. Priporočjivo je za rezervo prinesti tudi deko za pokriti, v kolikor bi bilo v prostoru za vas prehladno.

Vzglavnik

Potrebujemo majhen vzglavnik za podporo glavo, med ležanjem na boku na tleh. 

Udobna oblačila

Oblecite se v udobna in dovolj topla oblačila, da vas ne zazebe v prostoru, če mirno ležite na tleh nekaj časa, morda tudi jopa in dodatne nogavice. Vaje izvajamo bosi, brez obuval.  

Malce radovednosti

Z radovednim pristopom na voden način preko Aeq vaj raziskujte čutenje svoje telesa in raziskujte spremembe in učinke, s katerimi si boste bistveno  izboljšali svoje počutje. 

Petra Garin

Ustanoviteljica Izbolečine.si, Učiteljica Aeq metode 2.s in  Aeq dihanja 

Ne glede na vašo starost ali  vzrok nastanka bolečine,
je ta, (v kolikor ne gre za  skeletno poškodbo) najverjetneje povezana s kronično zakrčenimi mišicami.
Spoznajte, kako si spremenite kronično zakrčenost v telesu, ki družbeno velja za nerešljiv problem, za nekaj, kar se ne da spremeniti.
 Ni veliko veščin in metod, ki so tako prijetne in imajo tako koristne učinke.  
Spoznajte Aeq metodo, edinstveno v učinkih za odpravjanje kronične mišične zakrčenosti in odpravo kronične bolečine. Naučite se veščine, kako si sami lahko pomagate iz kronične bolečine in si dolgoročno izboljšate kvaliteto življenja in počutja.
Zelo priporočljivo za osebe vseh poklicev, še posebej pa poklice v stiku v ljudmi, z velikimi čustvenimi obremenitvami. Poklicna psihofizična obremenjenost je v današnji družbi zelo velika in znanje tovrstnih veščin nam lahko pomaga pred izgorelostjo, pomaga pri dvigu čustvene zrelosti, za kvalitetnejše življenje in odnose. 

Cena programa

  • Delavnica Aeq metode
  • 110

    Kako dopraviti bolečine v vratu, ramah, hrbtu, križu.

    Prijava