Kontakt


T:   + 386 41 777 117
E:   info@izbolecine.si
N:   Robova 47, 1360 Vrhnika

Učitelji

Petra Garin
Učiteljica Aeq metode 2. stopnje
Učiteljica Aeq dihanja 1. stopnje

Aeq metodo s somatskimi gibi prakticiram od leta 2015. Po štirih artroskopijah kolen s tremi rekonstrukcijami križnih vezi in artroskopiji gležnja, sem si zelo želela izviti iz spirale ponavljajočih telesnih poškodb in vseh posledic. Čeprav so bili operativni posegi uspešni in sem po vsaki operaciji s pridnostjo v fitnesu zelo uspešno zgradila mišice in gibljivost, to ni bilo dovolj, da se mi enake poškodbe ne bi ponavljale, ali da ne bi čutila posledic. Zdelo se je kot zgodba brez konca. Želela sem odpraviti težave, odpraviti strah in dvom v svoje gibanje, si povrniti zaupanje v svoje telo.
Gibalno danes lahko delam vse, kar sem pred poškodbami, z bistveno boljšim občutkom, bolj varno in z večjim zaupanjem in užitkom. Kadar imam fizično zelo naporne dneve, mi nekajminutna izvedba gibov po naporu odžene vsakršno bolečino naslednji dan, velik del občutka utrujenosti pa se prelevi v energiziranost.

Prav fascinantno je, kako lahko samo s tem, da pomagaš telesu in možganom, da ugasnejo večplastno prenapete mišice, živiš bistveno bolj svobodno in sproščeno. Aeq metodo sem sprva raziskovala za pomoč pri bolečinah v kolenih, oz. občutku nog po operativnih posegih. Zaenkrat se s pomočjo metode izognibam potrebi po nadaljnem napovedanem ortopedskem posegu. Doslej sem si uspešno pomagala še pri bolečinah v hrbtu, križu, v mečih, zelo nadležnem fascitisu v stopalu, bolečinah v ramenih, komolcu.
Pot, na katero sem z učenjem somatskih gibov Aeq metode stopila, je bila posebna, a zelo logična in zanimiva, prinašala mi je presenetljive protibolečinske rezultate in večjo globino razumevanja svojega telesa in svojih težav.
Znanje te metode mi omogoča svobodo, da si kjerkoli in kadarkoli se bolečina pojavi, iz nje lahko pomagam sama. Z veseljem učim metode vse, ki si želijo brezbolečinskega življenja in vse,  ki so pripravljeni stopiti na aktivno pot iz kronične bolečine ali neželjenih kroničnih stanj.