Mnenja in izkušnje udeležencev

"Lani februarja sem padla in si poškodovala ledveno hrbtenico (zlom 1.ledvenega vretenca in odlom stranskega odrastka na 5.ledvenem vretencu). Pred 5.leti sem imela prometno nesrečo - nalet od zadaj. Ta mi je povzročila malo akutnih bolečin, močno zakrčenost v telesu in velik stres. Sicer pa imam že iz otroštva skoliozo. Po 3 mesecih so bile bolečine ledveno veliko manjše. Boljša telesna drža (vedno bolj poravnani rameni in ravna drža glave - prej zaradi skolioze desna rama višja in glava nagnjena v desno) Travmatolog in ortoped na kontrolnem pregledu zadovoljna. Aeq metode ne poznata, a priporočata nadaljevanje. Po 8 mesecih ne čutim bolečin v telesu, psihofizično stanje telesa veliko boljše kot pred poškodbo v februarju. Priporočam vsem, ki čutite bolečina kjerkoli v telesu, imate slabo držo, prisiljeno držo, doživljate veliko stresa v življenju. Z Aeq metodo odpravite zakrčenost in zaživite brez bolečin. "
Tanja Vujičić

»Slabo se počutim« je stanje, ki ga je praktično nemogoče opisati z besedami. »Boljše se počutim« pa je še večji izziv. Zato sem se zares razveselila konkretne zaznave, ko sem po dveh mesecih izvajanja aeq vaj kar naenkrat ugotovila, da je izginila gluhost oziroma omrtvičenost dela stegna, s katero sem sprijaznjeno živela več kot 10 let. Bila naj bi posledica poškodbe živcev zaradi agresivnega zdravljenja raka. Ker ni bolelo, samo čutila nisem nič, sem pozornost namenjala izboljšavi bolečinskih stanj drugod po telesu in odkritje, da je gluhi predel izginil, me je navdušilo in mi dalo dodatno voljo in motivacijo za zavezanosti aeq metodi. "  
Suzana Bagari

"Moje težave:
 -  zakrčenost v ramenskem obroču
-   pred sedmimi leti operacija hrbtenice zaradi hernije, pri čemer je prišlo do poškodbe živca zaradi prepozne intervencije
-   pred osmi meseci se je stanje poslabšalo, zaradi poškodbe živca prsti na nogi še bolj prizadeti, bolečine v ledvenem delu intenzivnejše.   Sledila je 14 dnevna rehabilitacija v toplicah, kasneje 10 obiskov pri strokovnjaku, ki je z masažami sproščal zakrčenost v ramenskem obroču ter ledvenem delu hrbtenice. Izboljšanja ni bilo.  
Odločila sem se za Aeq tretma:   Opravila sem 12 obiskov v obdobju treh mesecev. V tem času sem se učila spoznavati svoje telo na blag/všečen način.  Zakrčenost v ramenskem obroču je postopoma popustila. Sedaj v stresnih situacijah sprostim/sproščam mišice v ramenskem obroču in šele takrat ugotovim/opazim, da so bile napete, kar sicer sčasoma vodi v zakrčenost in neizbežne težave. To se sedaj zgodi oz. dogaja refleksno, torej ne da bi zavestno kontrolirala stanje napetosti mišic v ramenskem obroču. To razumem kot velik napredek. Čutenje telesa se je izmojstrilo. Bolečina v ledvenem delu je popustila.     Menim, da bi si vsakdo moral dati priložnost in prehoditi to pot. Zakrčenost/prenapetost mišic (za katero trpi večina ljudi)  povzroča bolečine, vozlišča (z agresivnimi masažami je rešitev začasnega značaja), s to metodo odkriješ, prepoznaš in sčasoma sprostiš/odpraviš zakrčenosti v posameznih delih telesa.   Z Aeq metoda se naučiš prisluhniti telesu in izmojstriti čutenje.  PRIPOROČAM! "
Majda Tibo

"V iztekajočem letu sem hvaležna, da sem spoznala Aeq metodo. Z minimalnimi gibi sem odpravila bolečine in napetosti, ki sem jih imela (vrat, kolki). Ko se pojavijo se nove, poznam učinkovit način, kako si lahko s preprostimi vajami hitro pomagam in jih odpravim. Trenutno imam težave zaradi bolečin v rami, ki so posledica kalcinacije, vendar z vajami ohranjam gibljivost rame in bolečine uspešno blažim, kar mi veliko pomeni še posebno sedaj, ko sem ostala brez osebnega zdravnika. Bolj sem pozorna na dogajanje v svojem telesu in sedaj ima orodje, ko si lahko hitro in uspešno pomagam. Hvala. "
Maja Novljan

"Moja peta... Takoj na začetku je bilo po vaji na spletni delavnici naslednji dan veliko bolje oz. me sploh ni bolelo. Tako je bilo cca 3 dni, potem pa se je ponovno pojavila bolečina. Če sem sama delala vaje, se je bolečina pojavila v veliko manjši obliki ali pa sploh ne (odvisno od tega, kako sem bila pridna). Po cca 1,5 mesecu je bolečina izzvenela. A glej ga zlomka, če cca 1 mesec se je ponovno pojavila. Vendar le za kratek čas. Saj sem takrat ponovno delala dnevno vaje (sedaj že prepričana, da bo zadeva izzvenela, če delam vaje). V 1-2 tednih je bilo OK. Bolečine ni bilo več. Poleti sem delala ...skoraj nič. A bolečine nazaj ni. Sedaj sem OK. Je pa bilo res zanimivo, ko sem v času intenzivnega zdravljenja, če se lahko tako izrazim, čutila peto pri skoraj vsakem gibu. Kot bi bili vsi živčni končiči v mojem telesu povezani z desno peto. To je bilo neverjetno. "
Meta Trček

"Super spim in super se počutim. Te vaje mi res koristijo. 10 dni že opažam manj bolečin v križu. To je top. Čeprav sem bila na začetku precej skeptična, pa zdaj vidim, da res deluje..."
Kati Grom, 

Medicinska sestra

"Neverjetno je, kako je vsa moja bolečina v križu popustila in kako sedaj, v primeru glavobola ali bolečine v vratu proti lopaticam, ena sama vaja sprosti to bolečino. Kot da sem sama svoj terapevt.."
Urša Govekar, 40

Profesorica

"Krasne vaje, vrhunski učinek, miren in globok spanec, zjutraj vstala spočita...to je pri meni zelo redko.."
Nataša K., 50 

Arhitektka

"Kot profesorica petja in koncertna pevka vem, kako ključna je telesna sproščenost za pevčevo glasovno gibljivost in zmožnost umetniškega izražanja. Že od študijskih let sem se borila s preveč mišične napetosti med petjem. Pred nekaj meseci pa sem  v skupini, ki izvaja Aeq metodo preko spleta pod vodstvom Petre Garin, učiteljice Aeq metode. Skoraj milostno se mi je ponudila priložnost, da pričnem globje raziskovati vzroke svoje mišične zakrčenosti, ki je po mnogih letih že terjala svoj davek. Nezmožnost sprostitve med petjem je postala kronična. Že po prvih urah blagih telesnih vaj v kombinaciji z dihalnimi moduli sem začutila spremembo, olajšanje. Pričela sem ozaveščati mesta zakrčenosti in nove občutke sproščenosti takoj vključila v svojo dnevno pevsko rutino. Hvaležna sem Petri za njeno pozorno spremljanje našega napredka ter pomoč in podporo pri samoraziskovanju. "
Helena Maurič Jelovšek
"Spala vhunsko! Glede na to, da lahko na prste ene roke preštejem noči , ki jih prespim brez večkratnega prebujanja, 6x7x..., je noč , ko se enkrat obrnem, vredna čistega zlata.", Andreja ..."
Andreja
" Spala kot top, trdno in dobro:). Bolečin v ramah in lopaticah ni več, kar je super:) pomaga, res, hvala!! "
Lidija
"Počutje je super. Se mi zdi, da imam zelo raztegnjen, prožen "lopatni" del hrbta. Tak občutek imam danes in hodim zelooooo pokončno 😉. Križ je super. Nisem še vzela Nalgesina odkar sem v programu"
Urša